Skip to main content
Haberler

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonu Ayşe Çağırır Yeşil Sahne’de Gençlerle Buluştu

By 6 Mart 2024Mart 7th, 2024Yorum yok

Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında 6 Mart 2024 Çarşamba günü Cevizlibağ Atatürk Öğrenci Yurdu Konferans Salonu’nda Yeşil Sahne Söyleşisi düzenlendi. İstanbul İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Yeşil Sahne Kültür ve Sanat Derneği ve Yeşilay’ın iş birliğiyle üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinliğe, Dünya Kadınlar Boks Şampiyonu Ayşe Çağırır konuk oldu.

Anadolu Ajansı Spor Haberleri Müdürü Ersin Şiyhan’ın moderatörlüğündeki söyleşide, Ayşe Çağırır gençlere sporun önemini ve hayata olumlu katkılarını anlattı. Seyircilerin sorularını da cevaplayan Çağırır, başarısının akasında azminin, mücadeleyi bırakmamasının ve disiplinli çalışmasının yattığına vurgu yaptı. Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi’nin hem kendisinin sporcu olmasındaki katkısını hem de bölgedeki çocukların ve gençlerin spor yaparak bağımlılıklardan uzak kalmasında çok büyük önem taşıdığını ifade etti. Aynı zamanda beden eğitimi öğretmenliği yapan ve bir yandan da yüksek lisans eğitimini sürdüren Çağırır, akademisyen olarak da Türk sporuna katkı sağlamak istediğini sözlerine ekledi.

Söyleşi öncesinde yapılan bilgi yarışmasında katılımcılar kıyasıya mücadele ederek keyifli anlar yaşadılar. Kazanan yarışmacılara Yeşilay’ın çeşitli hediyeleri takdim edildi. Yaşamlarıyla topluma örnek olan, deneyimleriyle gençlere yol gösteren, medya, kültür, sanat ve spor alanından ünlü isimleri öğrencilerle buluşturmak amacıyla düzenlenen Yeşil Sahne Söyleşileri, Yeşilay ve İstanbul İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü iş birliğiyle Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı öğrenci yurtlarında gençlerle buluşmaya devam edecek.

Ayşe Çağırır kimdir?

1 Ocak 1995’te dünyaya gelen Ayşe Çağırır, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Ayşe Çağırır’ın 2013 yılında katıldığı Dünya Gençler Boks Şampiyonası ile başlayan kariyeri, 2014 ve 2018 yılında Avrupa Bayanlar Boks Şampiyonası ve Dünya Boks Şampiyonası’na katılmasıyla devam etti. Son olarak, Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Türkiye’nin ev sahipliğinde 8-20 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası finalinde 48 kiloda mücadele eden Ayşe Çağırır, Kazak rakibini yenerek dünya şampiyonu olmayı başardı. Millî boksör hâlâ Bağcılar Malazgirt Ortaokulunda Beden Eğitimi Öğretmenliği yapmaktadır.