Skip to main content
Haberler

İzmir Yeşilay Spor Kulübü Sporcusu İrem Selçuk’tan Tarihi Başarı

By 18 Haziran 2024Haziran 27th, 2024Yorum yok

Yunanistan’ın Selanik şehrinde düzenlenen Yıldızlar ve U15 Avrupa Halter Şampiyonası’nda, İzmir Yeşilay Spor Kulübü sporcusu İrem Selçuk Avrupa üçüncüsü oldu.

15- 23 Haziran tarihleri arasında Selanik’te “Pale De Sport Alexandreio Melathron Salonu”nda organize edilen Avrupa Halter Şampiyonası’nda, 59 kiloda mücadele eden İzmir Yeşilay Spor Kulübü sporcusu İrem Selçuk, koparmada 74, silkmede 92, toplamda da 166 kiloluk derecelerle 3 bronz madalya kazanarak Avrupa üçüncüsü oldu. 59 kiloda mücadele eden diğer milli sporcu Gizem Ağaç ise silkmede 98 kilo, toplamda da 173 kiloluk dereceleriyle 2 altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu oldu.

Halter antrenörümüz Turgay Besler’in çalıştırdığı İrem Selçuk’un bu başarısı, Yeşilay’ın uluslararası alanda kazandığı ilk madalya olarak tarihe geçti.

Yıldızlar ve U15 Avrupa Halter Şampiyonası’nda, İzmir Yeşilay Spor Kulübü sporcusu İrem Selçuk Avrupa üçüncüsü oldu. Şampiyonada mücadele eden İzmir Yeşilay Spor Kulübü’nün milli takım sporcuları, 67 kiloda Halil Samed Aruk ve 81 kiloda da Burhan Erdem Gürçay, Yeşilay’ı başarıyla temsil ettiler.