Skip to main content
Haberler

Kütahya Yeşilay Spor Kulübü’nden Süper Lig Takımlarına Futbolcu Transferleri Devam Ediyor

By 7 Mart 2024Mart 12th, 2024Yorum yok

Yeşilay heyeti, bağımlılıklarla mücadele ve kurumsal gelişme faaliyetleri kapsamında Kütahya’da çeşitli ziyaretlerde bulundu. Kütahya Valisi Musa Işın’a Yeşilay ve YEDAM faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. Daha sonra Yeşilay Kütahya Şubesi ile Kütahya Yeşilay Spor Kulübünü ziyaret eden Yeşilay heyeti, bağımlılıkla mücadele faaliyetleri ve spor kulübünün çalışmalarını yerinde inceledi ve sporcularla bir araya geldi.

Kütahya Yeşilay Spor Kulübü, futbol branşında U-9 ile U-18 yaş gruplarından A Takıma kadar toplamda 194 sporcuyu bünyesinde bulunduruyor. Ayrıca, pilot takımlar ve spor okullarında eğitim alan futbolcularla birlikte kulübün toplam futbolcu sayısı 1 Mart 2024 itibariyle 1065’e ulaşmış durumda. Son 2 sezon içerisinde Kütahya Yeşilay Spor Kulübü’nden, Türkiye’nin önemli futbol takımlarından Galatasaray, Fenerbahçe, Ankaragücü, Alanyaspor Fatih Karagümrük Spor Kulübü, İnegölspor ve Uşakspor’a toplamda 15 futbolcu transfer edildi.

Kulübün diğer bir branşı olan hentbolda ise yıldız kızlar ve yıldız erkekler takımlarında toplam 64 lisanslı sporcu bulunuyor. Bu sporcular, Kütahya’da hentbol alanında faaliyet gösteren tek kulüp olmaları sebebiyle, okul sporları çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Ayrıca, Kütahya Yeşilay Spor Kulübü, atletizm branşında da 11 sporcusuyla faaliyet göstererek gençlerin spor alanında çeşitli seçeneklere ulaşmasını sağlamaktadır.

Türkiye genelindeki 110 Yeşilay Spor Kulübü’nün faaliyetleri, gençlerin spor yaparak zararlı alışkanlıklardan uzak kalması için önemli fırsatlar sunuyor. Yeşilay’ın gençlere sağladığı spor olanakları, gençlerin sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemelerine ve kötü alışkanlıklardan uzak durmalarına katkı sağlıyor.