Skip to main content
Haberler

Milli Karate Sporcusu Emre Vefa Göktaş Yeşil Sahne Söyleşilerine Konuk Oldu

By 31 Mayıs 2024Yorum yok

Yeşilay’ın bağımlılıkları önlemek, gençlere spor ve sanat yoluyla farkındalık ve bilinç kazandırmak amacıyla düzenlediği YeşilayFest Ankara’da üniversite öğrencileriyle buluştu.

T.C. Kültür Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nün fon desteğiyle yürütülen “YeşilayFest” projesi kapsamında 31 Mayıs- 1 Haziran 2024 tarihleri arasında Gazi Üniversitesi kampüsünde farkındalık etkinlikleri, sergiler, atölyeler, sportif faaliyetler, söyleşi ve eğitimler gerçekleştirildi.

Festivalin ilk günündeki etkinlikler kapsamında düzenlenen “Yeşil Sahne Söyleşileri”ne Avrupa ve Dünya Şampiyonu milli karate sporcusu Emre Vefa Göktaş konuk oldu. Gazi Üniversitesi mezunu olan Emre Vefa Göktaş, spora nasıl başladığını, sporun hayatına kazandırdıklarını aktarırken Genç Yeşilay gönüllülerinin sorularını da yanıtladı.

Eğitimci bir aileden geldiğini ve kendisinin de öğretmen olduğunu belirten Göktaş, yaşantısı ile de öğrencilere örnek olduğunu ve sporun öğrenciler üzerindeki olumlu etkisinin altını çizdi. Milli sporcu Emre Vefa Göktaş sporun önemine değinerek sözlerine şöyle devam etti: “Sabah 5.00’te kalkarak büyük bir disiplinle çalışmaya devam ediyorum, ben karateci değil sporcuyum, yani spor kültürüne sahibim, önemli olan da sporcunun bu kültürü edinmesidir”.

YeşilayFest kapsamında katılımcılar, festivale destek veren federasyonların desteğiyle hazırlanan spor istasyonlarında okçuluk, dart ve bahçe satrancı spor etkinliklerini deneyimlediler.