Skip to main content
Haberler

Yeşilay Caddebostan Bisiklet Turu Mayıs Ayı Etkinliği Gerçekleştirildi

By 19 Mayıs 2024Mayıs 24th, 2024Yorum yok

Caddebostan Bisiklet Turu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla “Yaşasın tam bağımsız gençlik” mesajıyla İstanbul Kadıköy Caddebostan güzergahında gerçekleştirildi. 19 Mayıs 2024 Pazar günü sabahın erken saatlerinden itibaren buluşma noktasına gelen katılımcılar, Kartal, Ümraniye, Üsküdar ve Tuzla şubeleri tarafından kurulan kayıt kontrol ve ikram stantlarıyla karşılandılar.

Türkiye Bisiklet Federasyonu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Yeşilay ve Yeşilay Spor Kulübünün iş birliğiyle her ay düzenlenen organizasyon, her yaştan bisiklet tutkunu katılımcıyı buluşturuyor. Caddebostan Etkinlik Alanı’nda bir araya gelen yaklaşık 150 katılımcı saat 9.30’da bayraklarla süsledikleri bisikletleriyle trafik ekiplerinin güvenlik önlemleriyle tura başladılar. Caddebostan sahil yolunda ilerleyerek Küçükyalı’dan dönüş yapan bisiklet turu kafilesi, Turgut Özal Bulvarı’ndan Bağdat Caddesi’ne giriş yaptı ve cadde boyunca devam ederek Kalamış’tan Ahmet Mithat Efendi ve Operatör Cemil Topuzlu caddelerinden geçip sahil yoluna ulaştı. Yaklaşık 15 kilometrelik Caddebostan Bisiklet Turu, 1 saatlik sürüş sonrası Caddebostan Etkinlik Alanı’nda tamamlandı.

2024 yılından itibaren her ayın 3. pazar günü düzenlenen Caddebostan Bisiklet Turu’nun Mayıs ayıyla birlikte dördüncüsü yapılmış oldu. Spor bilincini teşvik etmenin yanı sıra, bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşamın önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Yeşilay Caddebostan Bisiklet Turu bir sonraki ay 23 Haziran Pazar günü aynı güzergâhta bisikletseverleri buluşturacak.