Skip to main content
Haberler

Bilek güreşi sporcularımızdan büyük başarı!

By 29 Nisan 2023Ağustos 25th, 2023Yorum yok

Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu tarafından 25-29 Nisan 2023 tarihlerinde Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası düzenlendi. Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ve Moldova’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası millî takım seçmelerinin de yapıldığı şampiyonada dereceye girenlere madalyaları takdim edildi.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcuların katıldığı şampiyonada mücadele edilen Yeşilay Spor Kulübü sporcuları da dereceler elde ederken Denizli Yeşilay Spor Kulübü sporcusu Arda Can Güldemir, millî takımla Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkı elde etti.

Şampiyonada Arda Can Güldemir büyük erkekler 70 kg sol kol kategorisinde Türkiye 3’üncülüğü, sağ kol kategorisinde Türkiye 5’inciliği elde etti. Denizli Yeşilay Spor Kulübü adına yarışan diğer sporcularımızdan Beyza Demir, büyük bayanlar 50 kg sol ve sağ kol kategorilerinde Türkiye 4’üncüsü olurken, büyük erkekler 75 kg sağ kol kategorisinde Gökay Muğan Türkiye 5’incisi oldu. Şampiyonada mücadele eden Erzincan Yeşilay Spor Kulübü bilek güreşçileri Ahmet Hamdi Dere ve Serdar Sönmez de kategorilerinde ilk 10’a girmeyi başardılar.